METEORAGE

Meteorage is het eerste particuliere bedrijf ter wereld dat over een bliksemdetectienetwerk beschikt.

Toen wij in 1987 werden opgericht, besloeg ons netwerk nog slechts Frankrijk. Maar inmiddels exploiteren wij ons netwerk voor de detectie en lokalisering van blikseminslagen al in verscheidene andere Europese landen.

logos MF VAISALA
Sinds 2001 is Meteorage het dochterbedrijf van Météo France dat gespecialiseerd is in bliksem. Vaisala, mondiale leider in meteorologische apparatuur en leverancier van onze sensoren, is onze tweede aandeelhouder.

In ons netwerk bieden wij professionele diensten op het gebied van de informatieverstrekking over bliksem in Europa, aangepast aan verschillende bedrijfstakken: industrie, energie, verzekeringen, weersdiensten, vervoer, burgerbescherming, recreatie…

Ook hebben wij toegang tot het wereldwijde GLD360-netwerk van Vaisala, zodat wij onze diensten overal ter wereld kunnen aanbieden!

Sinds een aantal jaren hebben wij tevens het vertrouwen van het KNMI, dat van ons bliksemgegevens ontvangt uit de Benelux en een deel van de Noordzee. Die gegevens zijn zowel bedoeld voor intern gebruik als voor overheidsopdrachten.

Dankzij onze jarenlange ervaring, de erkende efficiëntie van ons netwerk, de kwaliteit van onze diensten en de betrouwbaarheid van onze gegevens staan wij klaar voor alle nieuwe behoeften inzake beheer van het bliksemrisico, op de verschillende markten van de Benelux.