Diensten

Als exploitant van een Europees netwerk voor bliksemdetectie in real time heeft Meteorage aangepaste diensten ontwikkeld voor elke bedrijfstak.

Météorage maakt gebruik van LS 7002 sensoren van Vaisala, die op het ogenblik de beste van de markt zijn. Dat geldt zowel voor de doeltreffendheid van de detectie als de nauwkeurigheid van de locatie en het onderscheid tussen bliksem wolk-aarde (cloud-to-ground) en bliksem in de wolk (intra-cloud). Dankzij deze geavanceerde technologie kunnen wij professionele diensten van topkwaliteit bieden voor de preventie van bliksemrisico, waarnemingen in real time en toezicht na blikseminslagen.

BEOORDELEN

evalure

Inzicht in en beoordeling van het inslagrisico op een bepaalde locatie dankzij de informatie die wij opslaan in onze databank.

  • Samenstelling van een kaart van de bliksemdichtheid rond een locatie, gemeente (Benelux).
  • Uitvoering van een EVI(evaluatie van het inslagrisico) op een bepaalde locatie.
  • Uitwerking van statistieken over blikseminslagen in bepaalde gemeentes en regio's Benelux.

ANTICIPEREN

anticiper

Waarschuwing in real time over de komst van onweer op uw locatie, zodat u alle nodige veiligheidsmaatregelen kunt nemen. Ontvangst van een bericht dat het alarm wordt opgeheven, zodat u uw activiteiten niet nodeloos lang hoeft stil te zetten.

  • Bliksemalarm (Professionele service voor de industrie, bedrijven…)
  • VormBlitz (Service voor de recreatiesector)

VOLGEN

accompagner

Beheer in real time van het bliksemrisico, door het volgen van het onweerverschijnsel

  • SKYOBS (Webservice voor het waarnemen van blikseminslagen, met meerdere functies, speciaal voor netwerkexploitanten)
  • Optie van visualisatie in combinatie met bliksemalarm (tijdens het alarm kunt u de blikseminslagen bekijken op uw smartphone en computer)

CONTROLEREN

vérifier

Controle van uw installaties nadat er op uw locatie onweer is geweest en onderzoek of een ongeval mogelijk het gevolg is geweest van bliksem.

  • Bliksemteller (aanbevolen in overeenstemming met de Europese normen 62305-1/2/3/4, volgens welke de eigenaar van een bliksembeveiligingssysteem na een bliksemcontrole zijn systeem moet controleren.)
  • Webexpertise (Inzicht in het aantal inslagen en/of beschikking over een officieel document dat de aanwezigheid van blikseminslagen op een locatie en in een bepaalde periode aantoont)